19 maart 2015

Jan Kraai nieuwe voorzitter Mendistrict 5

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Belangenvereniging Mennen op 18 maart is Jan Kraai gekozen als nieuwe voorzitter. Kraai volgt Jeroen Houterman op, die na zeven jaar voorzitterschap de hamer doorgeeft vanwege zijn functie als lid van de KNHS Technische Commissie Mennen. Tijdens de vergadering werden bovendien de nieuwe KNHS statuten aangenomen waardoor de BVM nu verder gaat als KNHS Mendistrict 5.


Dierenarts Jan Kraai is geen onbekende in de samengestelde wedstrijdmensport. In 1972 maakte hij het allereerste WK vierspannen in Münster van dichtbij mee als supporter van Daan Modderman. In 1976 was hij assistent hindernisrechter op het WK vierspannen in Apeldoorn. Jan was vervolgens bij diverse twee-en vierspanrijders zoals Jan Westers actief als groom, zowel tijdens de trainingen als op nationale en internationale wedstrijden. Jan Kraai is sinds 1991 betrokken bij de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn als FEI veterinair. Tijdens het WK vierspannen 2008 in Beesd en het WK enkelspannen 2010 in Lezirias was Jan Kraai FEI veterinair afgevaardigde. Jan is lid van de organisatie van het CH Bennekom en samen met zijn echtgenote, die eveneens actief is in de paardensport, fokt hij rijpaarden.

“Ik wil Jeroen bedanken voor zijn enorme inzet en betrokkenheid. Gelukkig zal zijn kennis, gedrevenheid en inbreng niet verloren gaan als lid van de Techische Commissie en zal ik nog regelmatig een beroep op hem doen,” aldus Jan Kraai.