21 juli 2020

Jeugdmendag Noord biedt voldoende uitdaging voor alle niveaus

Op 18 juli werd door Mendistrict Noord de eerste Jeugdmendag van 2020 georganiseerd voor 23 deelnemers op "De Menkaampe", het terrein van Menvereniging Noordwolde.

De dagstart begon met een half uur dressuurles, gegeven door Marjet WesterhoffIn de dressuurbaan had zij met kleurige hoedjes verschillende lijnen en figuren uitgezet, waardoor het voor alle leeftijden een uitdagende les werd.

Na een pauze volgde de vaardigheid met instructie van Janna Moorlag, die uitlegde hoe je goed de poorten aanrijdt. Daarna reden de deelnemers het parcours een keer op snelheid.

Roelf Lamein verzorgde de marathonles. De deelnemers hadden de hindernissen, waaronder de waterbak, al op tekening gezien zodat zij zich al enigszins konden voorbereiden. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze een hindernis zagen; een mooie kennismaking voor zowel de menners als de paarden en pony’s. Andere deelnemers met meer ervaring konden juist iets nieuws uitproberen om te trainen.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag met voldoende uitdaging voor alle deelnemers en bereidt zich voor op een nieuwe Jeugdmendag.

Klik hier voor het fotoalbum