16 april 2009

Johan Jacobs gepromoveerd tot O-parcoursbouwer

Internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs is door de internationale hippische sportfederatie FEI gepromoveerd tot ‘official international course designer.’ Jacobs mag met deze O-status nu zelfstandig parcoursen bouwen op wereldkampioenschappen.


Foto: Rinaldo de Craen

De 44-jarige Jacobs is sinds 1999 actief als parcoursbouwer op klasse 4 wedstrijden, voor die tijd bewees hij regelmatig zijn kunnen op vele NBVAP concoursen. Sinds 2005 ontwerpt hij als internationaal parcoursbouwer de hindernissen van de landenwedstrijd in Breda. Ook Lähden (Duitsland) en Wachtebeke (België) waren wedstrijden van zijn hand.
Op het wereldkampioenschap in Beesd 2008 was Jacobs nauw betrokken als assistent-parcoursbouwer naast Arjan Brink. Johan Jacobs tekende voor de ontwerpen van vier van de acht schitterende marathonhindernissen, waaronder de prachtige duiventil en de imponerende havenhindernis als afsluiter van de marathon. Dit jaar gaat al zijn aandacht naar de parcoursbouw op de internationale wedstrijden in het Engelse Windsor en Giethmen en Breda in Nederland.
Johan Jacobs behoort bovendien tot het selecte gezelschap van parcoursbouwers voor de FEI wereldbekerwedstrijden vierspannen. Diverse organisaties van indoor wedstrijden maken al jaren dankbaar gebruik van de door Jacobs ontworpen verplaatsbare hindernissen.
Behalve parcoursbouwer fungeert Jacobs ook op diverse nationale wedstrijden als technisch afgevaardigde.
Naast Jacobs promoveerde de FEI ook de Hongaar Gabor Fintha tot O-parcoursbouwer en is het Amerikaanse jurylid Martha Hanks-Nicoll toegevoegd aan de lijst van O-juryleden.
 

Gabor Fintha is nu ook O-parcoursbouwer