4 juli 2008

Johnson wint ,bijnummer’, Weusthof doet ritme opTucker Johnson heeft vrijdag tijdens het CAIO Aken de wedstrijd om de ,Zentis Preis’ gewonnen. De Amerikaan vergaarde 1790 punten in een tijd van 201,61 seconden. Daarmee bleef Johnson de Zwitser Daniel Wurgler voor, de derde plaats was voor Mark Weusthof.

De menner uit het Overijsselse Rossum was goed te spreken over zijn optreden. ,,Ik heb dit seizoen nog niet zoveel fijne vaardigheidsproeven gereden, dus dit was goed voor het ritme.’’ Weusthof reed met El Chico en Viktor voor en Hugo en Jacco achter. ,,Ik heb na Breda Hippique mijn opstelling wat veranderd, die blijft nu wel even zo.”
Koos de Ronde eindigde als tiende in het onderdeel dat noch voor het individuele klassement noch voor de landenwedstrijd mee telt. ,,Een bijnummer. Een goede training voor zondag, meer is het niet”, zei de menner uit Zwartewaal die landgenoot IJsbrand Chardon het parcours niet zag beëindigen. ,,Dat was bewust”, zei de Westlander die tweede staat in het individuele klassement na de dressuurproef van donderdag.
Zaterdag is in Aken de marathon, zondag de afsluitende vaardigheidsproef.