28 november 2008

Jubilerend Beekbergen organiseert NK vierspannen 2009

De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn viert van 23 tot en met 26 juli haar 25-jarig jubileum. Als klap op de vuurpijl kreeg de organisatie vandaag te horen dat de KNHS, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, voor het vierde opeenvolgende jaar het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden aan Beekbergen heeft toegewezen.


De internationale menwedstrijd op de terreinen van Riant Equestrian Centre vormt sinds 2006 de vaste locatie van het Nederlands Kampioenschap in de koningsdiscipline van de mensport, de vierspannen. Op verzoek van de organisatie verlengde de KNHS bij hoge uitzondering het driejarig NK-contract met één jaar.

“We zijn heel blij met de toewijzing van het Nederlands Kampioenschap en we zijn de KNHS en de rijders dankbaar voor het vertrouwen dat zij in Beekbergen hebben gesteld. Wij hechten veel waarde aan het NK en we zijn verheugd dat onze 25ste editie, die een hele bijzondere gaat worden, hierdoor nog meer waarde krijgt,” vertelt gastvrouw en organisator Mieke van Tergouw.


Wie de opvolger wordt van Koos de Ronde wordt in Beekbergen 2009 beslist.

Foto: Rinaldo de Craen

Naast het Nederlands Kampioenschap voor vierspan paarden ontvangt Beekbergen in het laatste weekend van juli ook de internationale menners in de rubrieken tweespan paard, vierspan paard en vierspan pony. Voor zowel de tweespan paarden als de vierspan pony’s geldt Beekbergen als belangrijke en laatste graadmeter voor de Wereldkampioenschappen voor deze rubrieken, die slechts enkele weken na Beekbergen worden verreden.

Op donderdag 23 juli en vrijdag 24 juli staat de dressuur op het programma. Zaterdag 25 juli staat geheel in het teken van de spectaculaire marathon met zeven hindernissen, die allen gelegen zijn op het hoofdterrein. Op zondag 26 juli wordt in de spannende vaardigheidsproef beslist wie de winnaars worden van de internationale rubrieken en wie de opvolger wordt van Koos de Ronde, die in 2008 in Beekbergen tot Nederlands Kampioen vierspannen werd gekroond.