15 maart 2009

Juryleden mennen bijgeschoold

Op zaterdag 14 maart organiseerde de Belangenvereniging Mennen in opdracht van de KNHS een bijscholing voor alle samengestelde menjuryleden klasse 1 tot en met 4. Ruim 60 juryleden kwamen bijeen op Riant Equestrian Centre in Beekbergen voor een dagvullende bijscholing toegespitst op de dressuur.


Foto: Rinaldo de Craen
Internationaal O-jurylid Franz Vetter uit Duitsland liet de juryleden aan de hand van een uitgebreide presentatie onder meer verschillende positieve en negatieve voorbeelden zien van hoe menpaarden lopen tijdens een proef. Vervolgens trokken de juryleden de frisse lucht in om een zestal verschillende proeven te beoordelen. Riant-menner Claudio Fumagalli, Nederlands Kampioen Ewoud Boom, de talentvolle klasse 3 menster Mieke Boom, aanstormend talent Bram Chardon en Hans Heus reden diverse proeven voor.


Na de lunch werd er aan de hand van professionele videobeelden uitgebreid gediscussieerd over de gereden proeven. Viervoudig Wereldkampioen vierspannen en trainer IJsbrand Chardon gaf de juryleden zijn visie op de proeven, wat leidde tot positieve discussies.
De bijscholingsdag werd door alle aanwezigen als zeer nuttig en positief ervaren en de Belangenvereniging Mennen hoopt hieraan een jaarlijks vervolg te kunnen geven.Foto: Rinaldo de Craen