14 januari 2020

Kampioenen minimarathon District Zuid bekend

Afgelopen weekend werden in Manege De Vosberg in Panningen de laatste indoor menwedstrijden gereden om het kampioenschap van Mendistrict Zuid én werd duidelijk welke combinaties het district gaan vertegenwoordigen tijdens de Strijd der Districten in Ermelo.

De organiserende Menvereniging Peel en Maas verdeelde de honderd deelnemers over twee dagen. Op zaterdagmiddag gingen de jeugdmenners van start met hun wedstrijd, met Manon Thijssen als speaker om het aanwezige publiek van commentaar te voorzien.
Geselecteerd voor de Strijd der Districten werden:

Dirk Bastiaansen
Wannes Piccart
Ymke van Hoof
Ilse Steijvers
Joris Lauwers
Ilse Kuenen

SDD - selectie en Kampioenen District Zuid

Op zondag werden de overige rubrieken en de finale’s verreden met Frank Visser als speaker. In de twee manches werd zeer snel en scherp gereden in een mooi en snel, door Pierre Sommers ontworpen parcours. Bij sommige technische passages (zoals de brugdoorgang) maakten sommige menners inschattingsfouten die beslissend waren voor de wedstrijd.

De finale’s werden na een lange dag in de vroege avond verreden. Na twee manches werd de einduitslag opgemaakt en zijn de volgende deelnemers geselecteerd voor de Strijd der Districten:

enkelspan pony: Nick Vloet en Linda van Kasteren
tweespan pony’s: Frans Marijnissen en Mandy van Delft
enkelspan paard: Jack Lamers en Charissa den Ridder
tweespan paarden: Carlo Vermeulen en Jonas Corten
vierspan pony’s: Kenny Kanora en Roy van de Velden

Na afloop van de selectiewedstrijd werd er nog een finale gereden voor het Districtskampioenschap en zoals vaak gebeurt zit het venijn in de staart waarbij sommige deelnemers hun eerdere hoge tempo niet konden vasthouden. De nieuwe kampioenen en reservekampioenen zijn:

enkelspan pony: Nick Vloet, reserve Moniek Classens
tweespan pony’s: Erik Verloo, reserve Sjoerd Lenssen
enkelspan paard: Bert Berben, reserve Charissa den Ridder
tweespan paarden: Carlo Vermeulen, reserve Marcel Marijnissen
vierspan pony’s: Kenny Kanora, reserve Nick Weytjens.

Speciale vermelding verdient Carlo Vermeulen (2PA) die inmiddels zijn veertiende titel op zak heeft! Bij de vierspan pony’s was het een compleet Belgisch ereschavot.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum