21 juni 2015

Kampioenen Oost dressuur en vaardigheid bekend

Op landgoed Mariënwaerdt in Beesd werd zaterdag 20 juni het kampioenschap van KNHS mendistrict Oost verreden. Volgens berichten op Facebook de grootste twee-onderdelenwedstrijd ooit, maar de organisatie was bij Menvereniging Waal en Linge in goede handen. In 10 dressuurringen en 2 vaardigheidsringen konden meer dan 160 deelnemers, samen goed voor meer dan 400 starts, om de kampioenslinten strijden.

De wedstrijd was tevens selectiewedstrijd voor afvaardiging naar het nationale kampioenschap, dat 22 augustus plaatsvindt in Ermelo. Grootverdieners waren de ponymenners Melanie van de Bunt, tevens lid van het Perspectieventeam, Suzanne Roman en Hanno van Kalkeren.
Henk Oosterink prolongeerde met Dream Star (v. Dream Catcher) in de ZZ-paarden dressuurrubriek zijn indoortitel en verwees huidig Nederlands kampioen Jeannette Veldboom naar de tweede plaats. Twee fraaie tweespannen Friezen streden in de ZZ dressuurrubriek tegen elkaar. Paul Sueters won dit onderdeel nipt voor Wito Mink. Hanno van Kalkeren schreef de rubriek ZZ pony op zijn naam. Het beste dressuurresultaat van alle deelnemers was voor Chantal Hekkert-Ogink. Zij bracht drie paarden uit in de B-klasse en scoorde met Ziezo in haar eerste proef 71,25%.

Aan het vaardigheidsparcours, ontworpen door Hans Zumbrink had menigeen nog een zware dobber. Het was een technisch parcours en de tijd stond erg krap. Slechts enkelen legden het basisparcours foutloos af, zodat er weinig barrageritten waren.
Nederlands kampioen ZZ vaardigheid Carola Timmer was haar concurrentie in de Z/ZZ paardenrubriek weer te snel af met haar draver Kanway. Een hele prestatie, aangezien ze met een hand in het gips reed. Natasja Verheul, nationaal kampioen ZZ vaardigheid bij de pony’s was weer niet te verslaan. Klazien Kleermaker was in het basisparcours een fractie sneller, maar reed in de barrage een verkeerde poort.