11 januari 2016

Kampioenen Zuid bekend

Op 9 en 10 januari werd in Manege de Vosberg in Panningen gestreden om het Indoor Districtskampioenschap Zuid en werd bekend wie Team Zuid gaan vertegenwoordigen tijdens de Strijd der Districten op 31 januari in Ermelo. De Udense menvereniging tekende voor de organisatie en Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt hadden een mooi parcours neergezet, dat door iedereen zeer werd gewaardeerd.

Vierspan pony Kenny Kanora
Tweespan pony: Marcel Marijnissen
Tweespan paard: Carlo Vermeulen
Enkelspan paard: Berry van den Bosch
Enkelspan pony: Ronald Looijmans

Klik hier voor de uitslagen.Bij de enkelspan pony’s won Ronald Looijmans, die de spanning er goed in hield door een snelle en foutloze rit neer te zetten. Bij de enkelspan paarden ging de overwinning naar Berry van den Bosch die door een foutloze rit de druk bij de anderen neerlegde. Frans Marijnissen ging er met de eer vandoor in de tweespan ponyrubriek door Marleen Straaten op achterstand te zetten. In de rubriek tweespan paarden was Carlo Vermeulen zijn concurrenten te snel af en eiste de overwinning op. Bij de vierspan pony’s kon niemand tippen aan de het vierspan van Kenny Kanora. Hij bleef alle vierspannen maar liefst 5 seconden voor. De nummer twee was Nick Weytjens. Bij de vierspan paarden reed Tom Leys uit België zijn super snelle span naar de overwinning.

Ook de jeugd werd niet vergeten in het zuiden, de jonge menners beleefden een mooie onderlinge strijd. Sam Couwenberg won, op de voet gevolgd door Pia Schleicher en de verdiende derde plaats ging naar Chris Vermeulen.