18 januari 2010

Kampioenschap DZM Minimarathon Wanroij

Dankzij extra inspanningen kon het kampioenschap in Wanroij afgelopen weekend doorgang vinden. Op zaterdag werd er gestreden om de finaleplaatsen door de deelnemers aan de rubrieken enkelspan pony, tweespan pony, enkelspan paard en werd de jaarlijkse jeugdrubriek verreden.


Riny Rutjens deelde zijn kennis van het groomen met de talrijk aanwezige menners en grooms. Om alle aanwezigen erbij te betrekken klom Riny op een tafel en hield daar een zeer duidelijke uiteenzetting over het belangrijke werk van de grooms. Dat groomen meer is dan af en toe een keert hangen werd op pakkende wijze duidelijk gemaakt door Riny. Ook het zweepgebruik kwam aan de orde en ook met dit onderwerp wist Riny zijn toehoorders te boeien.

Op zaterdagavond dreigden de weergoden nog roet in het eten te gooien met een dik pak sneeuw waardoor deelnemers nauwelijks naar huis konden. Op zondag bonden de twee- en vierspan paarden, de tandems en de vierspan pony’s de strijd met elkaar aan. Er werd in het door Jeroen Houterman en Rinie van der Burgt ontworpen parcours fel gestreden om de finale plaatsen.

De kampioenen van DZM waren in de jeugd rubriek Manou Brands uit Oostelbeers met Binq, enkelspan pony Wil Simons uit Velden met Boy, tweespan pony Theo Raaymakers uit Berlicum met Pablo en Casper, enkelspan paard Jan Moonen uit Loon op Zand met Spike, tweespan paard Carlo Vermeulen uit Griendtsveen met Vincent en Waldo, vierspan pony Marcel de Vries uit Eygelshoven met Medock/Kevin/Charon en Silyn en de tandemrubriek werd gewonnen door Roy van de Velden uit Uden. Bij de vierspan paarden ging de winst naar Theo Timmerman uit Putten die met de paarden van Edwin Spek reed.

Klik hier voor de volledige uitslag.