4 oktober 2009

Kentucky: Zevende titel voor Weber

Chester Weber heeft vanmiddag tijdens het WK Test Event in Kentucky zijn zevende opeenvolgende nationale titel bij de vierspannen gewonnen. De zilveren medaillewinnaar van Beesd had negen punten voorsprong op concurrenten Boyd Exell en Tucker Johnson, die beiden balletjes aftikten.


Weber maakte de klus mooi af door het parcours foutloos af te leggen. De paar strafpunten voor tijdsoverschrijding brachten zijn titel geenszins in gevaar. Parcoursbouwer Richard Nicoll had een parcours van internationaal niveau neergezet met een krappe minimumtijd: “Ik heb er voor moeten vechten om de tijd te halen, dat lukt net niet, maar ik ben uiteraard wel heel blij met deze titel,” vertelt Weber. “Ik heb er deze keer hard voor moeten werken doordat Tucker me in ieder onderdeel behoorlijk op de hielen zat. Ik heb de laatste tijd flink aan mijn vaardigheid gewerkt omdat dat een van mijn zwakste punten is en daar pluk ik nu de vruchten van.”

Chester Weber was blij met zijn zevende titel op rij. Foto: Rinaldo de Craen.

Tucker Johnson werd derde in totaal en tweede in het Amerikaanse kampioenschap: “Het was een mooi parcours vandaag, wat goed paste in de wedstrijd met zo veel verschillende rubrieken en niveaus. Ik verwacht dat we volgend jaar een uitdagender parcours voorgeschoteld krijgen.”
Zowel Chester als Tucker rijden volgend jaar een aantal wedstrijden in Europa om zich voor te bereiden op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Tucker laat een aantal paarden uit zijn ‘Amerikaanse’ vierspan overvliegen om te integreren in zijn ‘Europese’ vierspan om zo het meest ideale span voor het WK samen te stellen. Beide menners zien overigens de Nederlandse menners als hun grootste concurrenten op het WK.

Tucker Johnson in actie. Foto: Rinaldo de Craen.

Boyd Exell klom dankzij de twee afgeworpen balletjes van Johnson op naar de tweede plaats in het totaalklassement en mocht gek genoeg ook plaatsnemen op het podium voor de huldiging van het Amerikaans Kampioenschap. Nadat Exell de zilveren medaille in ontvangst had genomen, ging er ook bij de organisatie een lampje branden en werd zijn medaille gauw bij Tucker omgehangen en werd de medaille van Tucker naar Jimmy Fairclough gebracht, de derde Amerikaan in het eindklassement.

 

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.