3 november 2009

König en Bonhof in WK jury 2010

Nadat al eerder bekend was dat Peter Bonhof deel uitmaakt van de jury op het WK vierspannen in Kentucky 2010, is onlangs bekend geworden dat Gé König lid is van het jurycorps op het WK enkelspannen in Pratoni del Vivaro 2010.


Van 29 juli tot en met 1 augustus 2010 strijden de enkelspan paarden in Italië om het Wereldkampioenschap. De jury wordt voorgezeten door de Duitser Dr. Franz Vetter en bestaat verder uit Gé König, Andrew Counsell uit Groot-Brittannië, Bert Jambon uit België en Marsoe Larose uit Canada. De parcoursbouw is net als op het WK enkelspannen in 2006 in Pratoni in handen van de Oostenrijker Christian Iseli. De Belg Richard Papens is aangesteld als FEI Technisch Afgevaardigde. Afgelopen weekend hebben de enkelspannen op het KNHS-centrum in Ermelo hun eerste kadertraining gehad onder leiding van bondscoach Tjeerd Velstra.

Peter Bonhof en Gé König maken deel uit van de jurycorpsen op de Wereldkampioenschappen in 2010. Foto: Marie de Ronde-Oudemans.

Het WK vierspannen maakt deel uit van de Wereldruiterspelen in Lexington, Kentucky en staat van 7 tot en met 10 oktober op de kalender. Het jurycorps bestaat naast Peter Bonhof uit voorzitter Diana Brownlie uit Groot-Brittannië, de Duitser Klaus Christ, de Zwitser Hans Peter Rüschlin en de Amerikaanse Martha Hanks-Nicoll, echtgenote van Kentucky-parcoursbouwer Richard Nicoll. De Brit Philip Bateman is FEI Technisch Afgevaardigde.