4 oktober 2022

Koninklijk Staldepartement is op zoek naar Rijknecht

Ben jij graag bezig met het trainen en verzorgen van paarden en lijkt het je leuk dat voor het Koninklijk Staldepartement te doen? Lees dan snel verder! Het Koninklijk Staldepartement is namelijk op zoek naar een Rijknecht bij de Rijstal van de afdeling Koets- en Rijstal.

Functie

Als je de functie van Rijknecht vervult rij jij de paarden onder het zadel en zorg je ervoor dat de paarden van de Rijstal optimaal inzetbaar en getraind zijn. Samen met je collega’s van de Koets- en Rijstal vorm je een professioneel en hecht team en zorg je voor de beste kwaliteit. De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen en schoonhouden van de stallen door o.a. het dagelijks uitmesten van boxen, het poetsen en toiletteren van de paarden, het onderhouden van de binnen- en buitenterreinen en het schoonhouden van het stallencomplex.

Daarnaast begeleid je de rijtuigen te paard bij officiële evenementen, zoals bijvoorbeeld Prinsjesdag. Een belangrijk onderdeel van de functie is ook het lesgeven aan telkens wisselende Adjudanten. Ten slotte onderhoud je de bij de Rijstal behorende tuigage en overige materialen voor dagelijks gebruik en verricht je uiteenlopende andere voorkomende werkzaamheden.



Wie ben jij?

Het is belangrijk dat je aan de onderstaande punten voldoet;

– Je bent in het bezit van relevante vaktechnische diploma’s (hippische opleiding niveau 3/4) en aantoonbare werkervaring in het vakgebied;
– je hebt rij-technische ervaring op niveau L-dressuur en L-springen;
– je bent in staat om op een positieve en constructieve manier les te geven op L-niveau;
– je hebt hippische kennis (o.a. welzijn, verzorging) en kennis en vaardigheid in het onderhouden van tuigage;
– je beheerst mondeling de Engelse en Duitse taal;
– je kan in teamverband werken en beschikt over goede dienstverlenende en contactuele eigenschappen;
– je bent flexibel inzetbaar qua werktijden tijdens evenementen, in de weekenden of buiten de standplaats;
– je bent representatief, positief ingesteld en hebt een enthousiaste uitstraling;
– je bent probleemoplossend, stressbestendig en initiatiefrijk.

Voor deze functie wordt mbo werk- en denkniveau gevraagd. Competenties die bepalend zijn voor het succesvol vervullen van deze functie zijn kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, aanpassingsvermogen, organiseren van eigen werk, interne klantgerichtheid en resultaatgerichtheid.



Contract

De functie komt vacant per 1 december 2022 voor 36 uur per week. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.097,92 bruto per maand, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Den Haag. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Klik hier voor de volledige vacature

De Dienst van het Koninklijk Huis

De Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) ondersteunt de Koning, de Koningin en Prinses Beatrix zowel in hun werk als privé. Ook ondersteunt DKH de andere leden van het Koninklijk Huis bij hun werkzaamheden als lid van het Koninklijk Huis. De ruim 300 medewerkers van DKH werken in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en omgeving en Baarn. De Dienst is opgebouwd uit een aantal afdelingen (‘departementen’), ieder met een eigen specialisme of deskundigheid. Samen werken we aan één en hetzelfde doel: het ondersteunen van de Koning en de andere leden van het Koninklijk Huis, zodat zij hun rol in binnen- en buitenland optimaal kunnen vervullen. Klik hier voor meer informatie over de Dienst van het Koninklijk Huis.

Het Koninklijk Staldepartement, onder leiding van de Stalmeester, is belast met de voorbereiding, organisatie (coördinatie en controle) en uitvoering van alle (soorten van) vervoer voor de leden van het Koninklijk Huis en de Dienst van het Koninklijk Huis en de verwerving van auto’s. Tevens is het Koninklijk Staldepartement belast met de verwerving van, het beheer over en de zorg voor de levende have. Ook is het Staldepartement verantwoordelijk voor het onderhoud aan en de instandhouding van de bijzondere verzameling rijtuigen, sleden en tuigage

De afdeling Koets- en Rijstal is verantwoordelijk voor het trainen en verzorgen van de paarden, het beheer en onderhoud van de rijtuigen, de tuigage en de kleding en het uitvoeren van officiële en privé-ritten. De afdeling bestaat uit 20 personen. De Koets- en Rijstal houdt regelmatig in het binnen- en buitenland presentaties, maar neemt niet deel aan hippische wedstrijden.

Past dit bij jou?

Zie jij het zitten om als Rijknecht aan de slag te gaan bij het Koninklijk Staldepartement? Stuur dan jouw sollicitatiebrief en cv vóór 14 oktober 2022 naar vacature@dkh.nl. Voor meer informatie kan je via bovenstaand e-mailadres contact opnemen met Marjolein van den Heuvel, Managementadviseur P&O van de Dienst van het Koninklijk Huis. Een veiligheidsonderzoek en een aanstellingskeuring maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

De Dienst van het Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien zij graag weerspiegeld in het team.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.