15 september 2019

Koninklijke onderscheiding voor Erik Eshuis

Een grote verrassing na de prijsuitreiking tijdens het NK traditioneel gerij in Diepenheim. Na een dankwoord van voorzitter Hans Vermeulen werd speaker Erik Eshuis koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld door burgemeester Haverkamp van Tubbergen.

Eshuis maakt zich al vele jaren verdienstelijk voor het authentiek gerij en blinkt tijdens de evenementen uit met zijn deskundig commentaar wat vaak is doorspekt met humor. Met een mooie speech gaf de burgemeester de uitmuntende inzet van Erik weer voor de paardenwereld, het authentieke gerij maar ook zijn inzet als bijvoorbeeld trouwambtenaar in de gemeente Tubbergen. Vervolgens speldde ze de versierselen op.

Achter de schermen was er veel moeite gedaan om juist op dit moment en niet rond Koningsdag de onderscheiding uit te reiken. Vanwege het NK en het jubileum van de Koetsn Keerls was dit het uitgelezen moment en burgemeester Haverkamp (van Tubbergen, de woonplaats van Eshuis, red.) werkte graag mee aan dit ‘complot’.  Ze was speciaal afgereisd naar Tubbergen om Erik Eshuis in het zonnetje te zetten. En voor het eerst was Eshuis letterlijk sprakeloos.Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.