5 juli 2010

Kramer zesde in Nebanice

Tweespanrijder Jacob Jan Kramer nam als enige Nederlandse menner afgelopen weekend deel aan de internationale menwedstrijd in Nebanice. Met zijn KWPN-ers Texion en Twilight behaalde de Drentse menner er de zesde plaats.


De winst ging naar de Tsjech Jiri Nesvacil jr.. voor de Slovaakse menner Josef Hrouda en de Tsjech Alexandr Soukup. Kramer behaalde 56,70 punten in de dressuur, goed voor de zevende plaats. De menner uit Vries bewees de afgelopen wedstrijden dat de marathon een van zijn sterkste onderdelen is. Na de tweed eplaats in Uden, de derde plaats in Zelhem en de winst in Diepenheim behaalde Jacob Jan Kramer in Nebanice een uitstekende derde plaats in dit onderdeel. Kramer sloot zijn Tsjechische avontuur af met de vijfde plaats in de vaardigheid van het 15 deelnemers tellende veld.

Bij de vierspannen ging de winst naar de Zweed Fredrik Persson, voor de Zwitsers Daniel Würgler en Werner Ulrich. De meest succesvolle Poolse enkelspanrijder Bartolomiej Kwiatek eiste de winst bij de enkelspannen op, voor de Zweed Glenn Hesslo en de Noorse Linn Støkken Nielsen. De vierspan ponyrubriek werd alleen gevuld met Duitse menners, waarbij Daniel Schneiders het omkiepen in Giethmen vorig weekend goedmaakte en de rubriek won. Marco Freund, zoon van voormalig vierspanrijder Michael Freund, heeft inmiddels ook zijn entree gemaakt in het internationale circuit. Het 13-jarige talent won de tweespan ponyrubriek.

Uitslagen

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.