20 april 2018

Kronenberg 2018: Saskia Siebers aan de leiding

Nadat gisteren de tweespannen en een gedeelte van de enkelspannen de dressuur gereden hadden, waren vandaag de overige enkelspanrijders, de vierspannen en de para-equestrians aan de beurt voor hun dressuurproef. Saskia Siebers nam de leiding over in de enkelspanrubriek, Bram Chardon leidt bij de vierspannen en Francisca den Elzen staat fier bovenaan bij de para's.

Saskia Siebers
Foto: Krisztina Horváth

Op deze zonovergoten dag zette de bruine Axel van Saskia Siebers zijn beste beentje voor in de dressuur. Met een prachtige score van 42,78 strafpunten verwees Siebers de Duitse Marie Tischer en Ans van der Velden naar plaats twee en drie.

Het podium van de vierspannen was na de dressuur volledig oranje: Bram Chardon behaalde een mooie score van 44,77 strafpunten, gevolgd door Koos de Ronde en Theo Timmerman. IJsbrand Chardon moest de Duitse Mareike Harm voor laten gaan en staat op plaats vijf.
De dressuurproef van Edwin van der Graaf ging helaas niet volgens plan; het voorzweng van zijn span brak en de proef moest tijdelijk stilgelegd worden.

Francisca den Elzen staat met 44,78 strafpunten boven de Duitse Patricia Grosserichter met 46,26 strafpunten, die weer op korte afstand gevolgd wordt door Jacques Poppen.

Morgen start de grote enkelspanrubriek om 12.00 uur met de marathon. De overige rubrieken rijden de vaardigheid vanaf 9.00 uur.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum


Bram Chardon
Foto: Krisztina Horváth