22 april 2024

Kronenberg 2024: Weinig grote uitschieters

De internationale wedstrijd van Kronenberg zit erop. Ondanks dat de week nogal wisselvallig begon, was het zonnetje zondag volop aanwezig. Na de drie gereden onderdelen is het klassement inmiddels opgemaakt.

Vierspannen

De vaardigheid bracht het verschil voor IJsbrand Chardon. De vierspanmenner had iets goed te maken na de marathon en Chardon ‘Senior en Junior’ waren de enigen die binnen de maximaal toegestane tijd bleven. Zoon Bram moest daarvoor wel één balletje laten vallen, maar IJsbrand behaalde de ‘dubbele nul’. Hij schoof daarmee flink op in het klassement en behaalde het brons, ten koste van Christoph Sandmann die net naast het podium eindigde.
Bram Chardon won de wedstrijd met tweemaal een eerste plaats en tweede in de vaardigheid. Anna Sandmann liet ook alle balletjes liggen, maar kreeg ruim zes punten tijdstraf. Een vierde notering, maar daarmee behaalde ze de zilveren medaille in het eindklassement, waardoor het eindklassement er met Chardon Jr., Sandmann Jr.,  Chardon Sr. en Sandmann Sr. opvallend uitziet!

Ondanks dat de titel van dit bericht doet blijken alsof er geen winnaars zijn die grote verschillen wisten te slaan, bewees Bram Chardon het tegendeel. Hij won de dressuur en de marathon en won daarmee met bijna twintig punten minder dan de nummer twee, Anna Sandmann. Bij de 2* tweespan pony’s wist Robin de Preester zelfs met meer dan 52 strafpunten verschil te winnen. Ook bij de U25 enkelspan paard en bij de paramenners was het verschil tussen de winnaar en zijn concurrentie ongeveer twintig punten.

3* paarden overige klassen

Bij de overige klassen waren de verschillen kleiner. Zo wist Francouis Dutilloy bij de 3* tweespan paarden na de dressuur een groot gat te slaan tot Rob Lommers, de nummer twee. In de vaardigheid liepen beide heren tegen meer dan 17 strafpunten aan, waardoor Graham Heath (GBR) met zijn tien strafpunten in de vaardigheid wist in te lopen.  Maar door de winnende marathon van Rob wist hij zijn tweede plaats vast te houden. De top drie bleef precies hetzelfde als na de dressuur.

Bij de 3* enkelspan paarden vonden meer verschuivingen plaats in het klassement. Fabrice Martin (FRA) ging aan de leiding na de dressuur, maar moest door zijn 29e plaats in de marathon en zijn 30e plaats in de vaardigheid genoegen nemen met de 27e plaats in totaal. Daardoor stond Tony Ecalle (FRA) na de dressuur en de marathon op de eerste plaats, maar die moest hij door zijn 3,15 strafpunten in de vaardigheid afstaan aan Anne Unzeitig (GER). Marion Vignaud stond na de dressuur en de marathon op de derde plaats, maar liep in de vaardigheid tegen twee gevallen ballen aan. De derde plaats is daarom voor Frank van der Doelen, die alle ballen wist weten te laten liggen.


Rob Lommers
Foto: Wil Smeets

3* pony's

Ook Dianne Legemaat- van Bemmel heeft haar koppositie na de dressuur deze week vast weten te houden. Door haar tweede plaats in de marathon ging ze als laatst van start in de vaardigheid op zondag. Doordat er voor Hendrik-Jan Beekhuizsen en Joris Woude, de nummer twee en drie, beide een bal viel, kon ook Dianne zich één bal permitteren om er met de overwinning vandoor te gaan.

Bij de 3* tweespan pony’s ging Jean Frederic Selle (FRA) aan de leiding na de dressuur en de marathon. In de vaardigheid reed hij een element om, waardoor die opnieuw moest worden opgebouwd. Doordat hij opnieuw van start ging voordat de bel had geklonken, werd hij geliminieerd. Zijn resultaat telt dus niet en daardoor konden Tim Schäferhoff (GER), Nathalie van der Ende (NED) en Dexter Biersteker (NED) doorklimmen naar het podium.

De 3* enkelspan pony’s werd gewonnen door Karina Blaabjerg (DEN). Zij werd tweede in de dressuur, vijfde in de marathon en liep slechts 0,40 strafpunten op in de vaardigheid. Landgenote Lise Halkjaer (DEN) kon in de vaardigheid haar tweede plaats in het tussenklassement niet vasthouden, maar eindigde alsnog op een hele mooie derde plaats. Door haar super goede foutloze ronde, wist Berengere Cressent (FRA) zondag van de derde naar de tweede plaats te klimmen.


Dianne Legemaat-van Bemmel
Foto: Wil Smeets

Tevreden

De organisatie kijkt tevreden terug. “We hebben veel positieve geluiden gehoord, dus dat is heel fijn. Ondanks de regen hebben de pistes en de hindernissen zich goed gehouden en het was fijn dat we de keuring en de trainingen in de indoor hallen konden houden.”

Klik hier voor alle resultaten

Klik hier voor het fotoalbum


Maxime Maricourt
Foto: Wil Smeets

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.