26 februari 2015

Kür op muziek in Nijkerk

Manege Luxool in Nijkerk staat zaterdag 7 maart geheel in het teken van mennen. Overdag zijn er dressuurwedstrijden en de avond is geheel gewijd aan de Kür op Muziek.

Overdag rijden menners twee dressuurproeven, die beide meetellen voor de winst- en selectiepunten. Deze selectiepunten zijn nodig om een plaats te bemachtigen voor het Kampioenschap mennen dressuur District Oost. De wedstrijd start om 8.30 uur, om 17.30 uur komt de laatste combinatie in de ring.
Om 18.30 uur begint het avondprogramma, waarbij drie ruiters van RV De Neuderuiters zijn uitgenodigd hun Kür op Muziek onder het zadel te rijden. De proeven worden beoordeeld door Grand Prix juryleden Herman Smit en Els Schotman.
Aansluitend zijn er elf deelnemers voor de Kür op Muziek voor menners. Ook deze proeven worden door bovengenoemde juryleden  beoordeeld, waarbij na iedere proef een mondelinge toelichting gegeven wordt aan het publiek en aan de aspirant juryleden die deze avond aanwezig zijn.
De hoofdprijs voor deze groep is een les van Grand Prix ruiter Adelinde Cornelissen . 
Hierna zijn de 4-tallen mennen aan de beurt. Er zijn maar liefst vijf inschrijvingen binnengekomen. Het publiek mag stemmen op de beste combinatie en is dus de jury. 
De entree is gratis, er is een hapje en een drankje te verkrijgen en de tribunes zijn heerlijk verwarmd, dus kom gezellig kijken naar deze leuke avond met verschillende Kür op Muziek proeven. Jureer zelf mee en hoor hoe onze Grand Prix juryleden de proef beoordelen.

Klik hier voor meer informatie