11 juni 2024

Laatste intocht Eper Paardenvierdaagse trekt veel publiek

Van 4 tot 7 juni werd de 29ste en daarmee de laatste Eper Paardenvierdaagse georganiseerd. Het recreatieve paardensport-evenement heeft vanaf 1993 jaarlijks plaatsgevonden. Vanwege de nieuwe wetgeving waarin bepaald is dat grote evenementen in het bos niet meer toegestaan zijn in het broedseizoen, heeft de organisatie besloten dat dit de laatste keer was. De populaire Paardenvierdaagse heeft door corona de zesde jubileumeditie net niet gehaald.

Wat in 1993 begon als evenement met een lokaal karakter, was in de loop der jaren uitgegroeid tot een paardensportspektakel waar vanuit alle delen van Nederland enthousiaste deelnemers naar toe kwamen om vier dagen lang aangespannen of onder zadel te genieten van de prachtige omgeving.
Vier gevarieerde routes met elke een lengte van twintig kilometer leidden de deelnemers door bossen, langs weides en over heidevelden.

De laatste avond werd traditioneel de intocht door het centrum van Epe gereden, waarna de Paardenvierdaagse afgesloten werd met een prijsuitreiking voor de mooiste, leukste, origineelste of stijlvolste uitdossingen bij de intocht en het felbegeerde ‘lintje’ voor degenen die minstens drie dagen meegereden hebben.

Ook bij deze laatste intocht was veel publiek op de intocht afgekomen om de deelnemers in hun kostuums te bewonderen, waarbij RTV794 aanwezig was om te filmen

Klik hier voor meer beelden vanaf de Hoofdstraat