20 augustus 2010

Lähden: Chardon deelt eerste tik uit

IJsbrand Chardon heeft op de internationale vierspanwedstrijd in het Duitse Lähden de eerste tik uitgedeeld. De viervoudig wereldkampioen versloeg niet alleen zijn grootste concurrent in de dressuur Boyd Exell, maar liet bovendien zien er weer volledig te staan na zijn tegenslag in Aken.


Chardon won de dressuur waarbij hij en zijn concurrenten werden beoordeeld door drie van de vijf WK-juryleden met 0,38 strafpunten voorsprong op de Australiër Boyd Exell. “Het is natuurlijk super dat ik de dressuur heb gewonnen, maar wat ik nog belangrijker vind is dat iedereen hier in Lähden het er over eens is, dat ik meer punten had verdiend. Dat doet me enorm goed, zeker gezien het feit dat Whooper het rechtsachterin super deed. Dit is in de voorbereiding op Kentucky natuurlijk fantastisch en ook het doel waarvoor ik naar Lähden ben gekomen. Ik wilde nog één keer voor het WK een goede dressuur laten zien en dat is perfect gelukt.”

Ook WK-gangers Theo Timmerman en Koos de Ronde reden vandaag een sterke dressuurproef op de terreinen van gastheer Christoph Sandmann, die zelf derde werd achter Exell. Theo en Koos scoorden respectievelijk 43,26 en 43,78 strafpunten en bezetten momenteel de vierde en vijfde plaats.

Lähden is de laatste wedstrijd voor het WK in Kentucky waar medaillekandidaten Chardon en Exell het tegen elkaar opnemen. In Aken kreeg Chardon te maken met tegenslag toen zijn allrounder Argus werd afgekeurd. Ondanks deze strop eindigde Chardon achter Exell op de tweede plaats in Aken en won het Nederlandse team met De Ronde en Timmerman goud.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Uitslagen