10 december 2008

Wild card voor Fransman Coudry in Genève

De Franse vierspanrijder Thibault Coudry heeft de wild card gekregen voor deelname aan de FEI Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in het Zwitserse Genève komend weekend.


Foto: Rinaldo de Craen

In 2006 en 2007 vergaf de organisatie ook al een wild card aan een Fransman, deze ging toen naar Benjamin Aillaud, die tot twee keer toe een schitterende prestatie neerzette door als tweede te eindigen. Het is de eerste keer dat de 28-jarige Coudry deelneemt aan een Wereldbekerwedstrijd. Hij nam eind september deel aan de laatste Wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Deauville waar hij zesde werd. Coudry maakte in Beesd deel uit van het Franse team en eindigde in het individuele klassement op de 22ste plaats.

Coudry neemt het in Genève op tegen thuisrijders Werner Ulrich en Daniel Würgler, Christoph Sandmann uit Duitsland en de recente Wereldbekerwinnaars Boyd Exell en Jozsef Dobrovitz. De warm up is op vrijdagmiddag 12 december om 17.45 uur, de Wereldbekerwedstrijd staat op zondag 14 december om 11.30 uur op het programma. Op zaterdag strijden de menners in een aparte Jagd um Punkte rubriek die niet meetelt voor de Wereldbeker.