13 oktober 2009

Leer longeren tijdens Paard & Koets met Lammert Haanstra

Behalve als dressuur- en men instructeur staat Lammert Haanstra bekend als longeerspecialist. Duizenden paardenliefhebbers in Nederland en zelfs daarbuiten leerden van hem hoe je het beste je paard longeert.


En longeren is daarbij niet je paard rondjes laten lopen aan een touw dat toevallig longe heet. Longeren kan een zeer nuttige manier van trainen zijn, waarbij je veel beter dan wanneer je op of achter je paard zit, kunt zien hoe je paard loopt. Door je paard bij te zetten op de juiste manier en door de juiste hulpen te geven op het juiste moment, kun je met longeren dingen bereiken die je op een andere manier erg moeilijk, of zelfs niet kunt bereiken.
Wil jij met je paard deelnemen aan een clinic van Lammert Haanstra? Op alledrie de dagen verzorgt Lammert een aantal clinics “longeren voor menners”. Je kunt je opgeven door een email te sturen naar info@paardenkoets.nl. Vermeld duidelijk je naam en adresgegevens, enige informatie over het paard en een beschrijving van datgene waar je graag aan zou werken.