23 januari 2010

Leipzig: Dobrovitz straalt, Chardon tweede

Een stralende Jozsef Dobrovitz verliet vanavond de piste van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Leipzig nadat hij een fantastisch snel gereden rit had neergezet, waar geen van zijn concurrenten aan konden tippen. Wild card deelnemer en daardoor eerste starter Chardon reed een degelijke foutloze rit die goed bleek voor de tweede plaats. Theo Timmerman reed het span van Edwin Spek door twee foutjes naar de vijfde plaats.

1. Jozsef Dobrovitz (Hun) 124,93 (5)
2. IJsbrand Chardon (Ned) 126,11 (0)
3. Daniel Würgler (Sui) 133,33 (0)
4. Christoph Sandmann (Ger) 135,71 (10)
5. Theo Timmerman (Ned) 136,59 (10)
6. Jiri Nesvacil (Cze) 152,52 (incl. 30)
7. Steffen Scholz (Ger) 169,76 (15)
 

Dobrovitz reed scherp en had een beetje geluk, maar wist maar liefst zes seconden sneller dan IJsbrand Chardon de finish te passeren. Het afgeworpen balletje van de laatste doorgang gooide geen roet in het eten. Voor Dobrovitz is een hoge klassering in Leipzig zijn enige mogelijkheid om nog kans te maken op een finaleplaats. Chardon bekeek de prestatie van de vorige eigenaar van zijn span vanaf de zijkant en was tevreden met zijn eigen rit: “Ik ben blij dat ik foutloos ben gebleven, ik durf ze nog niet vol te laten gaan. Ik ben van plan zondag opnieuw een degelijke ronde neer te zetten. Ik heb hier niets te verliezen, ik kan geen punten verdienen omdat ik met een wild card rijd. Het is de perfecte gelegenheid om dit span nog beter naar mijn hand te zetten.”
De kleine paarden van Edwin Spek, die als groom achterop het rijtuig fungeerde, werden door Theo Timmerman behendig en snel door het mooie parcours gereden. Het menteam uit Putten evenaarde op een haar na de tijd van Chardon, maar miste hun kans op een top drie klassering toen er twee balletjes rolden.