17 januari 2015

Leipzig: Exell weer maatje te groot

Vijfvoudig Wereldbekerkampioen Boyd Exell bleek vanavond in de Leipziger Messe wederom een maatje te groot voor zijn concurrenten. Exell won de eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen, voor de Hongaar Jozsef Dobrovitz en IJsbrand Chardon. Koos de Ronde werd vijfde, Theo Timmerman eindigde op de zevende plaats.


Exell moest als wild card rijder als eerste van start in de met enthousiaste toeschouwers gevulde hal en zette de te kloppen tijd neer in het pittige parcours van de Duitser Wolfgang Asendorf. Exell reed beheerst en risicovrij en passeerde met een ogenschijnlijk gemakkelijk gereden rit de finish met een foutloze ronde.
Koos de Ronde ging in de aanval, maar tikte zowel op de heen-als de terugweg een balletje van het kegelpaar op de brug. Theo Timmerman miste de nodige snelheid in de korte wendingen en kwam helaas niet in de buurt van de toptijd van Boyd.
Jozsef Dobrovitz reed uitermate scherp in de marathonhindernissen en was uiteindelijk iets meer dan vier seconden langzamer dan Exell. Zijn foutloze rit leverde hem een welverdiende tweede plaats op. Voorlaatste starter IJsbrand Chardon stuurde zijn Lipizzanerpaarden snel en kort door het parcours, maar twee afgeworpen balletjes in de tweede marathonhindernis weerhielden hem van de tweede plaats. Chardon was slechts een halve seconde langzamer dan Exell, wat een goede uitgangspositie belooft voor de Wereldbekerwedstrijd op zondagmiddag.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.