16 mei 2024

Maak van je hobby je carrière en volg een hippische opleiding bij Aeres!

Ben je helemaal gek op paarden? Dan is een paardenopleiding volgen misschien wel een goed idee. Zo kun je meer leren over jouw favoriete dier en er misschien een beroep mee uitoefenen. Bij Aeres Training Centre kun je diverse opleidingen, trainingen en cursussen in de hippische sector volgen. Meer weten? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je hoe je van je paardenhobby je carrière kunt maken!

Waarom een paardenopleiding?

Het leren begrijpen van de complexe relatie tussen mens en paard en het ontwikkelen van vaardigheden om deze band te versterken, is voor veel mensen een reden om voor een hippische opleiding bij Aeres te kiezen. Een paardenopleiding bij Aeres is zeker niet alleen een kans om je passie voor paarden te volgen. Door een opleiding te volgen, ontwikkel je jezelf namelijk ook op professioneel gebied en kun je er een carrière van maken. Bij Aeres krijg je de mogelijkheid om te leren van ervaren professionals en praktische ervaring op te doen. Een paardenopleiding bij Aeres biedt een uitgebreid curriculum dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat.

Hét trainingscentrum voor de hippische sector

Aeres heeft een speciaal trainingscentrum voor paarden in Kootwijkerbroek. Op een landgoed van zes hectare groot vind je onder meer praktijkoefenruimtes, een hoefsmederij, ruime binnen- en buitenbanen, een overdekte longeerbaan en stapmolen, leslokalen, een (gras)paddock en een galloppeerbaan. Dit opleidingscentrum biedt verschillende opleidingen en trainingen binnen de hippische sector. Van een cursus over hoefbekappen tot een cursus over paardenvoeding: je vindt het bij Aeres Training Centre Barneveld.

Welke paardenopleidingen en cursussen kun je bij Aeres volgen?

Wil je bijvoorbeeld instructeur in de hippische sector worden? Dan kun je bijvoorbeeld de opleidingen Aspirant manege instructeur of Freestyle instructeur paard niveau 1 volgen. Wil je meer weten over paardenvoeding, dan zijn er ook een aantal cursussen op dit gebied, van niveau 1 tot en met 4. Je leert er alles over de basisprincipes, voerstrategieën voor verschillende sportdisciplines en de voeding van paarden met onder- of overgewicht.

We raden aan om een kijkje te nemen op de website van Aeres om erachter te komen welke opleidingen en cursussen er allemaal zijn. Het zijn er simpelweg te veel om op te noemen in dit artikel. Kijk vooral ook wanneer er open dagen of kennismakingsdagen plaatsvinden, want dan kun je zelf een bezoek brengen aan het trainingscentrum. Op die manier maak je alvast kennis met de omgeving en de docenten en kun je beter beslissen of een paardenopleiding volgen ook iets voor jou is!