14 juni 2016

Manuel Bandeira de Mello nieuwe FEI Director Driving

Met ingang van september 2016 wordt de Portugees Manuel Bandeira de Mello verantwoordelijk voor het mennen binnen de FEI. Bandeira de Mello neemt het stokje over van Bettina de Rham, die verantwoordelijk wordt voor de dressuur en para-dressuur binnen de FEI.

Manuel Bandeira de Mello (56) was al verantwoordelijk voor de endurance en zal deze functie blijven bekleden naast het mennen. Bettina de Rham blijft aan het roer bij de voltige en reining.
Deze herstructurering binnen de FEI is het directe gevolg van het feit dat Trond Asmyr, die sinds 2009 verantwoordelijk was voor de dressuur en de para-dressuur, vorige maand de FEI verliet wegens aanhoudende gezondheidsproblemen.

Manuel Bandeira de Mello was eerder voorzitter van de Portugese Hippische sportfederatie, was chef d’equipe van het Portugese team op talloze FEI kampioenschappen en was ook chef de mission voor Portugal op drie Wereldruiterspelen. Tijdens zijn periode als voorzitter van de Portugese federatie organiseerde hij in 2012 het WK enkelspan paarden in Lezirias. Bandeira de Mello was in de jaren ’80 bokrechter op nationale menwedstrijden en was lid van de Portugese menfederatie.

“Sinds mijn jeugd ben ik betrokken bij de mensport. Als kind reed ik al een pony tweespan,” vertelt Manuel Bandeira de Mello. “Dus ik ben de FEI dankbaar dat ze me de kans bieden om terug te keren naar de sport waar ik van houd en dat ik mijn huidige positie als Endurance Director kan aanhouden. Ik kijk er naar uit om later dit jaar deze nieuwe uitdaging aan te gaan.”