16 januari 2009

Mark Weusthof zorgt voor spektakel in Zwolle

John van Dorresteijn, Harrie Verstappen en Mark Weusthof waren gisteren de grote winnaars van de eerste menavond van Zwolle International, aangeboden door GMB en Reststoffenunie. In een speciale showrubriek voor juryleden liet Peter Bonhof zien dat hij een all round-paardenman is.

John van Dorresteijn slaagde er bij de vierspannen pony’s als enige in om een foutloze ronde op zijn naam te brengen. Er werden in deze rubriek veel fouten gemaakt, dus konden de vijf strafseconden in de tweede ronde geen kwaad. Aart van de Kamp jr eindigde als tweede,voor Marijke Hammink.

Bij de tweespannen paarden kwam je niet ver met alleen maar foutloze rondes. Daar hielden veel rijders de lei schoon en speelde pure snelheid dus een voorname rol. Harrie Verstappen bleef Tom Engbers slechts met klein verschil voor (ruim een seconde over twee rondes!). Beide rijders kregen een fout op hun naam, Verstappen in de eerste ronde en Engbers in de tweede.
Met tien strafpunten in de eerste ronde was Toon Jochems voor de eindoverwinning al gezien, maar met een knappe foutloze tweede manche werkte Jochems zich op naar de tweede plaats.

Groot spektakel bij de vierspannen paarden. Hans Heus ging tot twee keer toe keurig langs alle obstakels, maar Mark Weusthof gaf gewoon vol gas. In de eerste manche was de Tukker maar liefst 20 seconden sneller dan Heus, daar viel dat ene foutje ter waarde van vijf strafseconden bij in het niet. In de tweede manche maakte Weusthof zelfs drie fouten, maar met bijna twee seconde verschil kon de zege hem toch niet ontgaan.

In de showrubriek stuurde jurylid Peter Bonhof in de snelste tijd keurig langs alle obstakels. Collega Gerrit Hemink had het nakijken, gevolgd door Gerrit Kraai en Jan Geu ten Wolde.

Bron: www.zwolleinternational.nl