29 december 2009

Mechelen: Pech voor De Ronde

Vierspanrijder Koos de Ronde is met pech van start gegaan in de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Mechelen. De menner uit Zwartewaal kreeg 20 strafseconden op zijn conto nadat hij in een van de marathonhindernissen een poort van de verkeerde kant nam. De Ronde moet morgen in de Wereldbekerwedstrijd nu als eerste van start.


De overwinning in Mechelen werd niet geheel onverwacht opgeëist door de zeer sterk rijdende Australiër Boyd Exell, die met een wild card start in de Nekkerhal. Exell ging als eerste van start en zette direct een snelle tijd neer, waar zijn zes collega’s zich allen op vastbeten. Stockholm-winnaar Tomas Eriksson eindigde op de tweede plaats, voor IJsbrand Chardon. Chardon maakte in Mechelen zijn Wereldbekerdebuut met zijn drie nieuwe Lipizzaners en zijn ervaren KWPN-er Kelvin.

Tweede wild card menner Gert Schrijvers kon dik tevreden zijn met zijn vierde plaats. Christoph Sandmann en Theo Timmerman namen respectievelijk de vijfde en zesde plaats in beslag.

Voorafgaand aan de warming up wedstrijd namen Wereldkampioenen IJsbrand Chardon en Felix Brasseur en de veelvoudig Belgisch Kampioen en medaillewinnaar Gert Schrijvers het tegen elkaar op met een vierspan trekpaarden. IJsbrand Chardon wist het mooie span PALM-vossen van Stoeterij Diepensteyn snel door het parcours te sturen en sleepte de overwinning in de wacht.
 

Klik hier voor de uitslag via Sport Computer Graphics.