30 oktober 2009

Menindoor Nijkerk drie dagen paardensport

Van donderdag 5 november tot en met zaterdag 7 november staat Manege Luxool in Nijker weer geheel in het teken van de jaarlijkse menindoor. Vanaf donderdag kan het publiek drie dagen genieten van topsport met de spetterende finale op zaterdagavond.


Op donderdagmiddag bijten de enkelspan paarden het spits af. Op vrijdag rijden de enkelspan pony’s, gevolgd door de tandems en de tweespan pony’s. Op zaterdag staan de tweespan paarden, de vierspan pony’s en de vierspan paarden op het programma.

In totaal komen er 140 aanspanningen uit het hele land aan de start. Alle ogen zijn uiteraard gericht op de plaatselijke menners, waaronder Wout Kok en Ewoud Boom bij de tweespan pony’s en Michel van Meerveld en Ian van Dasselaar bij de tandems. Henry Bast uit Nijkerkerveen zal proberen zijn in 2008 gewonnen titel bij de enkelspan paarden te prolongeren.

Winnaar in 2008 Henry Bast.

De voorrondes bestaan uit twee parcoursen, die beiden op tijd worden verreden. In het parcours zijn drie mooie hindernissen opgenomen waaronder een spectaculaire waterpartij.
Meer informatie: www.menclubdelangeboom.nl
De toegang is gratis.