9 november 2008

Menindoor Nijkerk drie dagen topsport

Dit jaar werd voor de twaalfde keer de menindoor georganiseerd, er waren dit jaar zoveel aanmeldingen dat we 3 dagen lang van topsport hebben kunnen genieten.
Voor een groot en enthousiast publiek werd op zaterdagavond 8 november in Manege Luxool de spectaculaire finale verreden van de menindoor, georganiseerd door menclub de Lange Boom.
Er streden 140 aanspanningen voor een plaats in de finale.Ook dit jaar is het menclub de Lange Boom weer gelukt om met hulp van veel vrijwilligers en sponsors een super evenement neer te zetten.
Op donderdagmiddag werd er gestart met de rubriek enkelspan paard. Op vrijdagochtend zijn we begonnen met de enkelspan pony gevolgd door de tandems en tweespan pony´s. Op zaterdag was het de beurt aan de tweespan paard, vierspan pony en vierspan paard.

Er stond een kegelparcours waartussen drie hindernissen waren opgesteld, de bekende brug, de waterbak met een nieuwe vrijhangende hindernis waarvan de elementen vrij konden bewegen, en als derde, de wijnvaten hindernis. De finale op zaterdagavond was weer als vanouds. Er reden veel deelnemers mee uit de regio wat dan ook duidelijk te horen was als ze de rijbaan binnen reden.
Bij de enkelspan pony werd de rubriek gewonnen door Arjo van Kekem uit Hoogblokland. Enkelspan paard werd gewonnen door Hendry Bast uit Nijkerkerveen.


Hendry Bast

En net zo als vorig jaar werd de rubriek tandems gewonnen door Johan van Veluw uit Putten met een gelegenheidsspan.
Peter Baars uit Lexmond wist de eerste plaats te behalen bij de tweespan pony’s. Bij de tweespan paarden was Toon Jochems uit Etten- Leur oppermachtig.

Toon Jochems

Wout van Veluw uit Putten ging bij de vierspan pony met de eerste prijs naar huis. De eer bij de vierspan paarden ging naar Frits Kool uit Elspeet.

Frits Kool

De organisatie kijkt wederom terug op een zeer geslaagd evenement en bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet.

Voor verdere uitslagen www.menclubdelangeboom.nl