18 november 2015

Menners gehuldigd door de KNHS

Dinsdagavond 17 november huldigde de KNHS alle internationale kampioenen van 2015 in het Auditorium van hoofdsponsor Rabobank in Utrecht. Er werden medaillebonussen uitgereikt, alle winnaars ontvingen een fotocadeau en werden toegezonden door het muzikale duo Speelman & Speelman en het publiek.


Dit jaar was er goud, zilver én brons voor de vierspanmenners op het EK. Goud voor het team, zilver voor IJsbrand Chardon en brons voor Koos de Ronde. De goud winnende menners waren helaas verhinderd tijdens de huldiging, maar werden sterk vertegenwoordigd door hun begeleidingsteam met teamveterinair Albert van Unen en bondscoach Harry de Ruyter.


Voor het eerst in de geschiedenis van de ponymensport werd er een WK georganiseerd in eigen land. De regen teisterde het kampioenschap in Breda en dit maakte de bodem vooral in de marathon erg blubberig, maar dat kon de Nederlanders niet deren. Op de finaledag scheen letterlijk en figuurlijk de zon toen Nederland voor de tweede opeenvolgende keer het goud binnensleepte. Op de foto vlnr Tamara Pijl, Jan de Boer, bondscoach Ad Aarts, Arion Vissers, Marissa Schuiling, Rodinde Rutjens en Dirk Neerincx. Teamveterinair Schelto Jonker, Ewoud Boom en Bram Chardon waren afwezig.

Bron: KNHS
Foto's: Arnd Bronkhorst