4 juli 2013

Mentalenten en paramenners aan de start in Beekbergen

Van 18 tot en met 21 juli vindt de 28ste editie plaats van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn. Naast de ruim 95 nationale en internationale deelnemers uit 18 landen, heeft de organisatie met steun van de Provincie Gelderland ruimte in het programma vrijgemaakt voor een aantal (Gelderse) mentalenten en paramenners.

Zes jonge mentalenten uit het KNHS Perspectieventeam, dat begeleidt wordt door bondscoaches Ad Aarts en Harry de Ruyter, krijgen de gelegenheid een volledige internationale menwedstrijd te rijden op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen.
Gelderse menners Marieke Barmentloo (Wilp), Annegreeth Zaayer (Lienden) en Jules Tienstra (Elst), nemen het op tegen Stan van Eijk (Schinveld), Chantal Vermerris (Krabbendijke) en Bas de Koning (Leerdam).
Op vrijdag 19 juli rijden de Perspectieventeamleden hun dressuurproef, waarbij ze beoordeeld worden door een internationaal jurycorps. Op zaterdag 20 juli komen de menners als eerste aan de start in de marathon, waarbij ze zes van de acht prachtige marathonhindernissen moeten overwinnen. Op zondag 21 juli rijden de mentalenten een vaardigheidsproef van internationaal formaat. Voor deze menners is het een enorme eer én een uitdaging om in Beekbergen te mogen starten en te kunnen proeven aan de internationale sfeer.

Evenals in 2012 opent het Paardenspektakel Beekbergen dit jaar haar deuren voor de paramenners. Dinja Steenkamp (Naarden), Gerrit Pasjes (Ommen), Jan Ranzijn (Warmenhuizen) en Aad van Marwijk (Monster) betreden op woensdagmiddag 17 juli het hoofdterrein om een dressuurproef te rijden. Deze proef wordt beoordeeld door het internationale jurycorps en na afloop worden de proeven aan de hand van videobeelden gezamenlijk nabesproken met bondscoach Ad Aarts en jurvoorzitter Bert Jambon.