16 januari 2015

Mentalenten voor het voetlicht tijdens Rondje Instructie met Boyd Exell

Ermelo (KNHS) – Op woensdagavond 11 maart verzorgt drievoudig Wereldkampioen vierspannen Boyd Exell een Rondje Instructie Mennen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Een aantal jonge én ervaren mentalenten komt voor het voetlicht tijdens deze unieke avond, waarin het thema ‘Hoe maak en hoe houd je je paarden los tijdens de winterperiode’ centraal staat.

Twee leden van de KNHS Audevard Next Driving Generation, Renske van der Reijden (Vierhouten) en Anniek Schuiling (Herveld), komen met hun aanspanning in de baan, evenals de ervaren klasse 3 menner Sandor van Vliet (Maasdijk).


De 26-jarige Renske van der Reijden rijdt haar tweespan 8-jarige Welsh pony’s, waarmee ze al vijf jaar heel succesvol is: “Ik vind het super leuk dat ik mag meerijden tijdens de clinic, dat gebeurt natuurlijk niet vaak! Ik vind het erg speciaal, maar ook spannend!”


Het 16-jarige mentalent Anniek Schuiling stelt haar 10-jarige ruin Aron voor, waarmee zij sinds twee jaar actief is: “Ik vind het echt heel gaaf dat ik mee mag rijden, dit gebeurt niet zo maar! In 2013 was ik bij zijn clinic als toeschouwer en dat vond ik super interessant. Ik weet zeker dat ik veel van hem kan leren.”

 

Het Rondje Instructie begint om 19.30 uur in de Amaliahal. Voorafgaand aan de clinic geeft de uit Australië afkomstige Exell een lezing over de inwerking van bitten. Deze lezing wordt gehouden in de foyer op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Tijdens de lezing kunt u de vijfvoudig Wereldbekerkampioen gericht vragen stellen over dit onderwerp.
De lezing begint om 17.00 uur. Vanaf 18.00 uur kunt u in De Ruif gebruik maken van een warme maaltijd.
De kosten voor de lezing bedragen € 7,50 p.p.. De warme maaltijd kost € 12,50 p.p.(excl. consumpties).


Sandor van Vliet is sinds 2003 actief in de mensport en is hard op weg de overstap te maken naar de klasse 4. Met zijn KWPN-paarden Brown Dreamer en Dokito vormt hij sinds drie jaar een team en hun favoriete onderdeel is de dressuur: “Ik ben heel benieuwd naar de clinic van Boyd, ik vind het leuk dat ik mag meerijden. Je leert er altijd van en het is altijd goed om nieuwe ervaringen op te doen. Boyd is een echte kunstenaar en ben heel benieuwd hoe hij mijn span kan verbeteren.”

19.30 – 20.10 uur: longeren (Boyd Exell) en enkelspan paard (Anniek Schuiling)
20.10 – 21.00 uur: tweespan paard (Sandor van Vliet) en paard onder het zadel (Preetha Exell)
21.00 – 21.30 uur: pauze
21.30 – 22.30: tweespan pony (Renske van der Reijden) en vierspan paard (Boyd Exell)

Het Rondje Instructie begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur.

De entree voor het Rondje Instructie is € 15,- per persoon.

De lezing en het Rondje Instructie worden gegeven in het Engels, de belangrijkste zaken worden vertaald naar het Nederlands.

Ga naar de website van de KNHS om uw kaarten te bestellen