3 maart 2015

Menwedstrijd Eefde Gorssel weekje later

Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd houdt op 11 en 12 april haar Samengestelde Menwedstrijd op en rond het clubterrein aan de Elzerdijk in Eefde. Meestal was deze wedstrijd de opening van het outdoorseizoen. Dit jaar is vanwege de Pasen gekozen voor het tweede weekend van april. 


Menigmaal is er gestart in de ochtend met de rijp nog op de velden, maar dat verhoogt juist het plezier bij deze wedstrijd, waarvan de marathon de menners door het schitterende gebied rond de Gorsselse Heide voert.
De dressuurbanen, de vaardigheid en de hindernissen bevinden zich op en rond het eigen clubterrein en zijn ook voor de toeschouwers zeer overzichtelijk en bij elkaar gelegen, waardoor de aanspanningen prima te volgen zijn. Het evenement dat meer dan dertig jaar geleden begon als een onderlinge wedstrijd, is uitgegroeid tot een nationaal bekende krachtmeting waaraan rijders uit het hele land graag meedoen.

Er is ruimte voor 105 deelnemers. Zij kunnen direct na het indoorseizoen meten hoe ze er buiten voor staan. De hindernissen worden bijzonder aangekleed en vormen voor zowel ervaren koetsiers als voor debutanten een passende uitdaging.

Meer informatie: www.achtertpeerd.com of www.facebook.com/achtertpeerd