6 oktober 2008

Menwedstrijd Haaksbergen

Komend weekend vormen de terreinen bij manege De Sterruiters in Haaksbergen wederom het décor voor de samengestelde menwedstrijd voor de klassen 1, 2 en 3.


Deelnemers in de rubrieken enkel-, twee- en vierspannen, paarden en pony’s, binden de strijd met elkaar aan. De startlijst telt uiteraard een groot aantal regionale menners, maar ook van ver daarbuiten. Zo heeft Haaksbergen menners uit ondermeer Den Helder en Roermond te gast.
Gedurende twee dagen komen 60 aanspanningen aan de start in de onderdelen dressuur, vaardigheid en marathon. De menwedstrijd begint zaterdag 11 oktober vanaf 9.00 uur met de dressuur, waarna het op de behendigheid aankomt in de vaardigheidsproef. Op zondag 12 oktober staat vanaf 9.00 uur de spectaculaire marathon op het programma.
 
Bij de marathon starten de deelnemers met een wegtraject van 6,5 kilometer. Het parcours van de marathon bestaat uit zes hindernissen, waaronder de waterbak en de nieuwe hindernis in het bos. Parcoursbouwer Arjan Kleinjan uit Wierden heeft samen met de bouwploeg zijn best gedaan de hindernissen zo te bouwen dat ze voldoende gevarieerd zijn, niet te moeilijk en ook niet te makkelijk. Vier van de hindernissen bevinden zich op het bosterrein, nabij de manege van de vereniging en twee op het hoofdterrein. De hindernissen liggen op loopafstand van elkaar en zijn zo voor het publiek gemakkelijk te volgen. De hindernissen kenmerken zich door de vele mogelijkheden voor zowel de ervaren als de minder ervaren menner.
Voor het publiek, dat gratis toegang heeft, zal zoals gebruikelijk het nodige entertainment rondom de wedstrijd georganiseerd worden.
 
 
De manege van De Sterruiters is te vinden aan de Onlandsweg 2 in Haaksbergen.