31 december 2015

Mia Allo Trofee en Lifetime Achievement Award voor Felix Brasseur

Voorafgaand aan de Wereldbeker vierspannen in Mechelen ontving vierspanrijder Félix-Marie Brasseur de eerste Mia Allo Trofee en werd hij door de Nationale Mencommissie van de KBRSF gehuldigd voor zijn indrukwekkende mencarrière.


Foto: Dirk Caremans


Foto: Dirk Caremans

Vervolgens ontving Brasseur ontving uit handen van Philip De Meersman, secretaris generaal van de KBRSF, de Lifetime Achievement Award.
Dit terracotta paard werd aan Brasseur aangeboden door zijn voormalige sponsoren en partners Jan De Clerck, Philippe Dubaere, Antonio Simoes en de KBRSF.
Brasseur is de meest succesvolle Belgische menner aller tijden. Zo won hij twee keer de Wereldtitel bij de vierspannen, diverse zilveren en bronzen individuele-en team medailles en won hij groot aantal internationale wedstrijden. De 63-jarige Brasseur blijft actief in de mensport als trainer van de Franse menners en als privé trainer. Daarnaast is hij FEI jurylid, technisch afgevaardigde, parcoursbouwer en steward.

De Mia Allo Trofee is ingesteld ter nagedachtenis aan de succesvolle pony vierspanmenster Mia Allo die in 2014 overleed. De Trofee komt toe aan de Belgische menner die het beste internationale dressuurresultaat van het jaar heeft behaald. Dit jaar won Félix-Marie Brasseur de trofee met zijn vierspan tijdens het CAI in het Franse Saumur. Hij ontving de Trofee, een metalen plaquette, uit handen van lid van de nationale mencommissie Thibault Danthine die de familie Boterman-Allo vertegenwoordigde.Foto: Dirk Caremans