22 september 2015

Michael Brauchle Duits kampioen

Afgelopen weekend vond tijdens de internationale menwedstrijd in Donaueschingen het Duits Kampioenschap voor vierspan paarden plaats. Na zijn spectaculaire overwinning op het EK in Aken kon Michael Brauchle nu ook de kampioenstitel én de overwinning in de Derby opeisen.

Rainer Duen behaalde zilver, het brons ging naar Rene Poensgen. Brauchle won de Duitse titel voor het eerst in zijn carrière, hij won eerder twee maal zilver en twee maal brons.

Christoph Sandmann nam niet deel aangezien hij begin vorige week pas terugkeerde uit Hongarije, waar zijn dochter Anna deel uitmaakte van het Duitse tweespanteam dat brons won op het WK.

Theo Timmerman was als enige Nederlander naar Donaueschingen afgereisd en begon de wedstrijd goed door de dressuur te winnen. Na de eerste marathonhindernis, waar hij de tweede snelste tijd neerzette, moest Timmerman echter opgeven toen bleek dat een van zijn paarden een ijzer was verloren. De marathon op deze manier uitrijden zou Boy te veel kwetsen waarop Timmerman besloot te stoppen.

Klik hier voor de uitslagen.