10 april 2024

Mogelijkheid tot antidoping-test tijdens FEI Ponymetingen

Om deel te mogen nemen aan FEI wedstrijden moeten pony's gemeten worden. Wist je dat alle pony's die worden aangeboden tijdens FEI Ponymeting sessies kunnen worden getest onder de EADCMRs (Equine Anti-Doping and Controlled Medication Regulations) van de FEI?

De pony’s worden tijdens deze sessies gezien als “In-Competition” tijdens FEI Pony Measuring Sessions en mogen daarom niet positief getest worden op verboden middelen. Een positieve test ervoor zorgen dat de meting ongeldig verklaard wordt. Testen zijn er om het welzijn van de pony’s te beschermen en om te voorkomen dat verboden middelen en/of methodes worden gebruikt in een poging het meetresultaat te beïnvloeden.

Daarom kunnen alle pony’s die deelnemen aan FEI ponymeetsessies worden onderworpen aan steekproeven onder de FEI Equine Anti-Doping and Controlled Medication Regulations (EADCMRs) vanaf het moment dat ze aankomen bij het ponymeetstation tot aan hun vertrek.

Er zijn dit jaar nog twee ponymeetsessies te gaan. Op 20 april in Warendorf, Duitsland en op 7 oktober in Ermelo, Nederland. Klik hier voor meer informatie

Bron: FEI