29 september 2010

Monhemius geeft menclinic in Ermelo

Ben je een menliefhebber en wil je graag wat bijleren? Kom dan op vrijdagavond 29 oktober naar het KNHS-centrum in Ermelo voor een KNHS Rondje Instructie waarin de mensport centraal staat. Deze avond wordt verzorgd door internationaal vierspanrijder en instructeur Ton Monhemius.
 Monhemius begint zijn rondje instructie met longeren. Hij legt uit op welke manier je de mentraining kunt afwisselen, hoe het paard losser door zijn lijf wordt zodat je goed kunt beoordelen hoe het paard loopt. Daarna gaat Monhemius aan het werk met een tweespan. Hij besteedt veel aandacht aan een goede africhting. De controle van het span en het schakelen in tempo worden uitvoerig besproken.

Na de pauze verschijnt Ton met zijn vierspan in de baan om een aantal vaardigheidsoefeningen te behandelen. De avond wordt op bijzondere wijze afgesloten. Kortom, voor iedere menner een interessante avond.

Ton Monhemius heeft in Halfweg zijn eigen bedrijf Manege Spaarnwoude. Monhemius heeft zijn sporen in de mensport ruimschoots verdiend. Hij won zowel met het team als individueel verschillende medailles op wereldniveau en behaalde ook als trainer vele successen.
Het rondje instructie begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De entree is € 15,- per persoon. Wil je de avond bijwonen, meld je dan van tevoren aan via e-mail accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.