8 maart 2010

Mooie Finale Twente Cup Indoor Mennen

De finale van de Twente Cup Indoor Mennen 2009-2010 moest door het winterse weer de afgelopen maanden uitgesteld worden naar zondag 7 maart. Gisteren was het dan zo ver, 30 deelnemers streden in de Ankerhal in Saasveld om de felbegeerde Twente Cup.


In de rubriek enkelspan pony was Desiree van Hierden uit Barneveld de verdiende winnaar. Zij schreef alle selectiewedstrijden op haar naam en sloot de finale in stijl af door deze wedstrijd eveneens te winnen. Monique Rijbosch uit Denekamp gaf goed partij, maar redde het net niet om de laatste wedstrijd te winnen en eindigde als tweede, voor William ter Harmsel uit Rijssen.
Bij de tweespan pony’s konden vader en zoon Van Boven Marijke Hammink niet van de overwinning afhouden. Marijke was in haar rubriek oppermachtig met haar super snelle Shetland pony’s. Karl-Hermann Düsenberg uit het Duitse Lemgo had er een twee uur durende rit met de vrachtwagen voor over om een poging te doen, maar kwam te kort en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Mark Spit uit Oldenzaal en Judith Scheuten uit Weerselo waren aan elkaar gewaagd in de rubriek enkelspan paard. Judith ging met een punt voorsprong de finale in, maar haar Tinker werd sterk in de hindernissen, waardoor er drie ballen vielen. Mark profiteerde hiervan en pakte de overwinning in de finale en nam de grote Cup mee naar Oldenzaal. De derde plaats was voor Andre Meulenkamp uit Haaksbergen.
In de rubriek tweespan paarden hield Patrick Harink uit Almelo het hoofd koel. Als leider van het tussenklassement ging hij de finale in en die koppositie kon hij vasthouden. Met een mooi span paarden van Alfons Engbers uit Vasse bleef hij Rens Egberink, ook rijdend voor stal Engbers, nipt voor. Als derde eindigde Renate Hofkes uit Winterswijk, die ook een jong span knap door het parcours van Daan van Dijk reed.

Traditiegetrouw rijden de winnaars van alle rubrieken nog een winning round, en daar was Marijke de snelste. Met haar werd de fles champagne ontkurkt en werd er getoast op wederom een mooie afsluiting van seizoen 2009-2010 van de Twente Cup Indoor Mennen.

Klik hier voor de volledige uitslag of kijk op www.twentecup.nl