18 augustus 2018

Mooie marathondag op NK ponymennen in Oirschot

Vandaag werd op het NK ponymennen het onderdeel marathon verreden op de terreinen van Steenhof Stables. Met ideaal weer en veel publiek streden de menners om de beste score van de dag neer te zetten. Sommige hindernissen zoals de waterbak gaven weinig problemen, andere hindernissen waren technischer en kwamen sommige menners even in de problemen.

Bij de enkelspannen was Brent Janssen met winst in vijf van de acht hindernissen overduidelijk de snelste. Daan Verhofstad deed bij de tweespannen hetzelfde. Marijke Hammink, Aart van de Kamp Jr en Jannes Kinds waren aan het stuivertje wisselen met de beste tijden in de hindernissen. Jan de Boer moest in hindernis 7 en 8 toegeven op de concurrentie en een hoge notering in de marathon zat er daardoor niet meer in.

Na twee onderdelen gaat Tamara Pijl (vijfde in de marathon) nog steeds aan de leiding bij de enkelspannen. Cas Hendriks (zevende in de marathon) staat nog steeds bovenaan bij de tweespannen en Marijke Hammink heeft de koppositie bij de vierspannen overgenomen van Jan de Boer, die gezakt is naar plaats vijf.

Morgen wordt het afsluitende onderdeel van het NK, de vaardigheid, verreden.

Klik hier voor de resultaten

Klik hier voor het fotoalbum

 


Jan de Boer
Foto: M. de Rooij Fotografie