6 juni 2010

Mooie mensport in Diepenheim

Dit weekend vond de tweede nationale menwedstrijd plaats op de terreinen van het schitterende kasteel Warmelo in Diepenheim. De regen van vorig weekend tijdens de klasse 1, 2, 3 wedstrijd had plaats gemaakt voor prachtig, maar soms te warm zomerweer.


Voor de enkelspan paarden was Diepenheim een observatiewedstrijd voor het WK enkelspannen, dat van 28 juli tot en met 1 augustus wordt gehouden in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De in Duitsland woonachtige Nederlander Frans Hellegers pakte na een sterk gereden marathon de winst in het totaalklassement. Saskia van Heesch won de dressuur en stond voor de marathon aan de leiding in het tussenklassement. De menster uit Boxtel, die haar tweespan Lipizzaners met succes om de wedstrijd verwisselt met de negenjarige KWPN-er Unique in het enkelspan, moest in de marathon genoegen nemen met de zevende plaats. In het eindklassement eindigde Saskia op een mooie tweede plaats. Titelverdediger Jan van den Broek eindigde na de tweede plaats in de dressuur en de zesde plaats in de marathon als derde in de einduitslag.

Jacob Jan Kramer legde in Diepenheim dankzij een foutloze vaardigheidsproef en de winst in de marathon beslag op de eerste plaats in de eindstand. Leider in het tussenklassement na de eerste dag Raymond Letteboer werd vijfde in de marathon en zag hierdoor zijn kans op de eindoverwinning nipt aan zich voorbijgaan. De winnaar van Horst werd tweede, voor Carlo Vermeulen en Riny Rutjens.

Herman ter Harmsel won met overmacht de rubriek vierspan paarden voor Ton Monhemius en Ad Aarts. Het A-kader en een groot aantal B-kaderleden moesten in Diepenheim helaas verstek laten gaan in verband met hun deelname aan de internationale wedstrijden in Vecsés en Saumur komend weekend.
 

Bram Chardon boekte op Warmelo zijn derde overwinning op rij in de klasse 4. Het 16-jarige talent pakte zijn voorsprong in de dressuur, reed een foutloze vaardigheidsproef en was overall de beste in de marathon. Aart van de Kamp jr. en Marcel de Vries streden om de snelste tijden in de zeven marathonhindernissen, ontworpen door Jeroen Houterman. Van de Kamp jr. werd tweede in het eindklassement, Marcel de Vries kreeg pech in hindernis twee en werd derde in totaal.

Nederlands kampioene Manon van Kasteren pakte de winst bij de tweespan pony’s voor Woutera van de Kamp en nieuwkomer Samanta Pijl. Miralda Otten reed haar Haflinger Star naar de overwinning bij de enkelspan pony’s, gevolgd door Geert Bongers die in Zelhem nog werd gekroond tot kampioen bij de tandems. Elke Weber, echtgenote van enkelspanrijder Frans Hellegers, eindigde op de derde plaats. In de met drie deelnemers gevulde tandemrubriek bemachtigde Martin Meijer de eerste plaats, voor Cornelie de Geijter en Han Gankema.

De eerstvolgende wedstrijd voor de ponyspannen is Pony Driving Salland op de terreinen van ponyvierspanrijder Jan Antonissen in Giethmen van 23 tot en met 27 juni.
 

Fotoalbum zaterdag 5 juni (foto’s: Melanie Schinkel)

Fotoalbum zondag 6 juni (foto’s: Melanie Schinkel)

Complete uitslagen Diepenheim 2010