16 augustus 2014

Mooie winnaars bij spannende menmarathon tijdens Jumping De Driehoek in Ommen

Op vrijdagavond 15 augustus 2014 is een spannende minimarathon verreden in de mooie hoofdpiste van de Driehoekhoeve. Toprijders streden om de winst in de prachtige atmosfeer van de internationale springwedstrijd in Ommen. Tijdens deze 5e editie van Jumping De Driehoek/CSI Ommen is voor het eerst een menmarathon verreden, volgens de succesvolle opzet van de FEI World Cup Driving.

Aan de start verschenen de rubrieken tweespan pony’s, tweespan paarden en vierspan pony’s. De aanspanningen reden in twee manches het spectaculaire menparcoursmet twee hinderniselementen en in totaal 13 vaardigheidspoortenin de mooi verlichte hoofdpiste. Per rubriek kwamen vijf aanspanningen aan de start. Bennie Steenblik zorgde voor de parcoursbouw, met assistent parsbouwer Melanie Becker. Riechard Becker was het jurylid deze avond.

Als eerste gingen de tweespannen pony’s van start. Zowel in de eerste als tweede manche was Johan van Veluw de snelste rijder en bleef hij foutloos. De winst over twee manches ging dan ook met macht naar Van Veluw met zijn tweespan Welsh pony’s. Zijn totaaltijd was 206.03. De tweede plaats was voor Mark van Ommen uit IJsselmuiden met een eindtijd van 219.79. En Harry Tutert, in- en verkoper bij Handelshuis Schuttert, eindigde op de derde plaats bij de tweespan pony’s met een eindtijd van 224.19. Cindy Botter eindigde op de vierde plaats en Remco Tutert als vijfde. Tijdens de spectaculaire ereronde reed gastheer en organisator Jan Schuttert full speed mee achterop bij Harry Tutert.

Vervolgens was het de beurt aan de tweespannen paarden. In de eerste manche realiseerde Siebe Huisman met zijn tweespan New Forestersde snelste tijd van 118.04, inclusief een afgeworpen balletje. De winst over twee manches ging ook naar Siebe Kramer met een eindtijd van 220.12. De tweede plaats was voor Tonny Dijkhof, die een tijd van 230.01 realiseerde over twee manches. En met een tijd van 238.50 eindigde Johan Holties op de derde plaats bij de rubriek tweespan paarden. Als vierde eindigde Gerrit Beniers en Frank Schiphorst als vijfde.Organisator van Jumping De Driehoek Jan Schuttert is een groot fan van de mensport en zeer tevreden over het verloop van deze minimarathon tijdens zijn prachtige evenement: “Wat een mooie sport, veel publiek, super sfeer. Dit is een prachtige aanvulling op het programma van onze internationale springwedstrijd! We hopen hier een vast onderdeel van Jumping De Driehoek/CSI Ommen van te maken, zodat we dit onderdeel elk jaar kunnen uitbouwen. Speciale dank aan de familie Tutert die de organisatie van deze menavond verzorgde.”

Klik hier voor de volledige lijst met uitslagen


Wout van Veluw

Wout van Veluw had in de eerste manche de snelste tijd van 107.22 met zijn vierspan Welsh pony’s. Met een afgeworpen balletje in de tweede manche werd het nog erg spannend, wat resulteerde in een tijd van 106.61. Zijn eindtijd over twee manches was 213.83, goed voor de eerste plaats. Aart van de Kamp sr. uit Putten maakte er een spannende strijd van met zijn vierspan bonte Shetlanders. In de tweede manche zette hij de snelste dagtijd neer van 103.34. Zijn eindtijd van 220.06 was goed voor de tweede plaats. Pjotr van der Heijden eindigde als derde met zijn vierspan schimmels in een tijd van 245.70. Jan de Boer, de wereldkampioen van 2007, had geen geluksdag vandaag, want er vielen 4 ballen, wat resulteerde in een eindtijd van 248.21. Met zijn vierspan Welsh pony’s won hij de vierde prijs. Rob Dijkhuis was vijfde met zijn prachtige span Welsh schimmels.