14 februari 2016

Mooie winnaars in finale Betuwe Cup

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari stond manege de Hartenhoeve in Deil geheel in het teken van de finale van de Betuwe Cup, georganiseerd door menvereniging Waal en Linge. Het snelle en technische parcours lokte uit tot snelle ritten en in de finale over het aangepaste parcours deden de rijders er nog eens een schepje bovenop.

In de enkelspan ponyrubriek was Johan de Hoop zijn concurrenten de baas. Het reed razendsnel én bleef foutloos waarmee hij Kees Thielen en Geke Blokland voor bleef.

Bert van den Hater leek af te stevenen op de overwinning in de enkelspanrubriek, maar tikte er een balletje af zakte naar de vierde plaats. Piet de Ronde was snel onderweg, maar had een hapering in de laatste hindernis en werd derde. Arno van de Brand eindigde op de tweede plaats achter laatste starter Eric Eijpelaar die er na een zeer solide rit met de overwinning vandoor ging.

Alle ogen waren gericht op favoriet Frans Marijnissen, hij wilde dit jaar wat goedmaken na zijn kantelavontuur in 2015. Ook nu zat het hem niet mee, met een tijd vergelijkbaar met de winnaar van de enkelspan pony’s was hij razendsnel, maar twee afgeworpen ballen verwezen hem naar de tweede plaats. Melanie van de Bunt werd knap derde. Laatste starter Suzanne Roman wist met haar super snelle Shetlanders en aangemoedigd door het enthousiaste publiek de eerste plaats te bemachtigen.

Klik hier voor de uitslagen.

Nico Avezaath reed zijn tuigers naar de derde plaats bij de tweespan paarden. Brabanders Marcel Marijnissen en Jan Heijnen bonden de strijd met elkaar aan om de eindoverwinning. Al snel bleek dat Marijnissen zijn zinnen op de zege had gezet en ondanks een balletje bleef hij de concurrentie met 5 seconden voor.