12 augustus 2013

Mr. Bojangles scoort het hoogst bij KWPN Kampioenschap jonge menpaarden

Mr. Bojangles van klasse 4 menner Piet de Ronde won de rubriek zes- en zevenjarige menpaarden en had de hoogste score van alle deelnemende paarden. De goedgekeurde Gelderse hengst Danser won de rubriek vier-en vijfjarige menpaarden.


Mr. Bojangles (2006 Undigo x Jetset-D) prolongeerde zijn titel bij dit KWPN Kampioenschap in Ermelo. Vorig jaar werden alle deelnemende paarden in één rubriek beoordeeld, dit jaar, met 22 deelnemende paarden waren er twee leeftijdsrubrieken. “Dit paard toont een goed lichaamsgebruik, de draf is heel gedragen, veel souplesse, kan goed schakelen. Een heel fijn menpaard en heel fijn gereden”, aldus voorzitter van de jury Reijer van Woudenbergh. Eigenaar Piet de Ronde: “Ik wilde graag nog een keer proberen te winnen en ik ben heel blij dat het gelukt is.” Tweede in deze categorie werd de veel minder ervaren Sep (2007 Parcival x Kolonel), gereden door en eigendom van Ans van der Velden.
Danser (2008 Sander x Ahoy), eigendom van de familie Schilder werd voorgesteld door Henk Hammers. Tussen de kegels en in de terreinproef toonde Danser uitstekend zijn allround kwaliteiten. Hij liet zich goed wenden, was goed voorwaarts en bewees dat hij uitstekend geschikt is als menpaard. Tweede in deze rubriek vier- en vijfjarigen werd Dynamo, sinds kort eigendom van Arie Dibbits.

Klik hier voor alle uitslagen