16 mei 2023

Na vier jaar weer CIAT Cuts in Compiègne

Aankomend weekend, op 20 en 21 mei, wordt na een afwezigheid van vier jaar weer een Concours Internationale d'Attelage de Tradition (CIAT) georganiseerd in het Franse Compiègne. In 2019 vond de laatste editie plaats van het -door velen- mooiste evenement op het gebied van traditie-rijden, genoemd.

In 2019 verhuisde het evenement van Cuts naar Compiègne, waar de faciliteiten voor de paarden en deelnemers optimaal zijn, maar door de pandemie liet de 23e editie, de tweede in Compiègne lang op zich wachten.

Gevarieerde deelnemerslijst

Dertig deelnemers uit Frankrijk, Spanje, Polen, Duitsland, Nederland en België hebben zich ingeschreven, variërend van enkelspannen tot vierspannen, van shetlanders tot het grote stoere Bretonse paard en van tweewielers tot coaches.

De presentatie is op zaterdag, waarbij de aanspanningen door een deskundige jury beoordeeld worden. ’s Avonds is er een diner voor de deelnemers.

Op zondag is er een rit van vijftien kilometer door de prachtige omgeving van Compiègne en moeten de deelnemers hun rijvaardigheid laten zien in een kegelparcours onder het oog van de jury.

Veel publiek

Over belangstelling heeft het evenement nooit te klagen gehad. In 2019 waren er 15.000 bezoekers die erop uit trokken om de koetsen voorbij te zien komen.

Klik hier voor meer informatie en de lijst met deelnemersAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.