1 juni 2015

Nachtrit Hoofdstad Aanspanning

Op zaterdag 11 juli organiseert menvereniging “Hoofdstad Aanspanning” haar inmiddels befaamde Nachtrit. Zo’n 50 authentieke rijtuigen maken dan een uitgebreide tour door de binnenstad van Amsterdam, waarbij vele mooie grachten en pleinen van onze hoofdstad worden aangedaan. Natuurlijk dragen de koetsiers en hun passagiers kleding die past bij het type rijtuig.

Om 21.00 uur vertrekt de stoet onder deskundige begeleiding van motorverkeersregelaars vanaf P15, hoek Boelelaan / Beethovenstraat. Als het gaat schemeren, zo rond 21.30 uur, worden de lantaarns ontstoken in het Vondelpark. Alvorens de deelnemers daarna de Jordaan inrijden, is er om 22.30 uur een uitgebreide stop op de Noordermarkt. Daar is het met vrolijke harmonicamuziek, een drankje en hapje, haring en een sigaartje goed toeven! Het tweede deel van de tocht voert de deelnemers via een aantrekkelijke route terug naar de inspanplaats, waar de rijtuigen rond 0.30 uur worden terugverwacht.
Hoofdstad Aanspanning nodigt iedereen van harte uit om bij dit schouwspel aanwezig te zijn. Het is alleszins de moeite waard om de rijtuigen ‘by night’ te komen bekijken!

Meer informatie en de volledige route van de Nachtrit vindt u op www.hoofdstadaanspanning.nl