22 maart 2009

Nationale menwedstrijden in Horst op 18 en 19 april

Op het ruiterterrein nabij de “ Kasteelse Bossen” in Horst vinden op 18 en 19 april de openingswedstrijden van het nieuwe menseizoen plaats.


Ook dit jaar zijn er weer vele nevenactiviteiten die het evenement uitermate geschikt maken voor het hele gezin. Op zaterdag 18 april zijn er weer heel veel mooie klassieke auto’s te bezichtigen. Na een rally door de omgeving zullen zij zich op het middenterrein presenteren. Er komen zelfs een aantal leden van de Bugatticlub met hun prachtige oude Bugatti’s In de grote publiekstent.is livemuziek verzorgd door een gezellige joekskapel uit Lottum.
Op zondag 19 april wordt dit aangevuld met nog meer activiteiten.
Opnieuw geven de Hagelanders acte de presence Een paar jaar geleden waren zij het absolute hoogtepunt met hun parades en schijngevechten. Er zijn prachtige koudbloedpaarden die een demonstratie “Ringsteken” en “Poprennen” verzorgen. Voor de jeugd is er weer het bekende sminken,schatgraven en ponyrijden. Er zijn een achttal demonstraties van oude ambachte . In de grote publiekstent zijn weer tal van streekgerechten te verkrijgen die verzorgt worden door het bekende Maashotel uit Broekhuizenvorst en er is uiteraard weer livemuziek door het Seniorenorkest “Horst aan de Maas”o.l.v. Will Faasen.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.
Gele borden met zwarte letters op de toegangswegen van Horst wijzen u de weg naar het terrein.

Meer informatie: www.menwedstrijdenhorst.nl

De toegang is gratis!

De belangstelling van de menners is inmiddels zo groot dat binnen 14 dagen het maximum aantal van 100 deelnemers was bereikt, waaronder maar liefst 3 wereldkampioenen. Vorig jaar trokken de wedstrijden verdeeld over twee dagen ruim 10000 toeschouwers

Tijdens de tweedaagse menwedstrijden verschijnen enkelspannen, tweespannen, tandems en vierspannen, zowel paarden als pony’s, aan de start. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: de dressuur, de vaardigheid en de marathon. Plaats van handeling is het evenemententerrein in en rondom en door de “ De Kasteelse Bossen” aan de A73 tussen Venlo en Venray (afslag nr. 10 Horst Noord)

De dressuurproeven vinden plaats op zaterdag 18 april van 8.30 uur tot 15.30 uur. Op dezelfde dag vindt ook de vaardigheidsproef plaats van 09.00 uur tot 18.00 uur. Het meest spectaculaire onderdeel, de marathon van ca. 19 km, wordt verreden op zondag 19 april vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur. Het parcours voor de marathon loopt voor het grootste deel rondom en door de “Kasteelse Bossen.” De sensationele waterbak is evenals de overige hindernissen vernieuwd en verfraaid.