12 juli 2013

Nebanice: vierde plaats voor Letteboer

Vandaag was het de beurt aan de twee- en vierspan paarden om hun dressuurproef aan de vijfkoppige jury te presenteren van de internationale menwedstrijd in Nebanice. Om half 9 betrad het eerste van de in totaal 23 tweespannen de fraaie dressuurring. In het WK-jaar waren de voor hun thuispubliek rijdende Tsjechen er natuurlijk op gebrand om goed voor de dag te komen, en dat lukte ook.

Met Martin Gössl, Jiri Nesvacil en Josef Hrouda bleven de eerste drie plaatsen in eigen land. De eerste buitenlandse deelnemer in de ranking was Raymond Letteboer die met zijn jonge span bestaande uit Charlie en Blues die vierde plaats voor zich opeiste en voor de marathon morgen slechts enkele punten achterstand heeft op de top drie.

Bij de vierspannen ging de overwinning naar de Hongaar Joszef Dobrovitz sen., gevolgd door de Duitsers Georg von Stein en Michael Brauchle. Voor Nederland verscheen Hans Heus aan de start die een goed gereden proef neerzette, maar de pech had dat zijn linker voorpaard tijdens de proef duidelijk te hoog kwam, wat hem veel punten kostte. Ook Mareike Harm uit Duitsland had pech, toen ze zich bij een figuur vergiste en daardoor de kans op een topklassering aan zich voorbij zag gaan.

Morgen staan er zeven pittige en vooral technische hindernissen op de menners te wachten in de marathon.

Klik hier voor de uitslagen.