28 juli 2023

Nederlandse deelnemers WK Ponymennen Oirschot bekend

Bondscoach Ad Aarts heeft bekend gemaakt welke menners hij meeneemt naar het Wereldkampioenschap Ponymennen dat dit jaar van 29 augustus tot en met 3 september in Oirschot (NED) plaatsvindt. Onder de geselecteerde rijders bevinden zich vierspanrijdster Marijke Hammink en tweespanrijdster Rodinde Rutjens, beide dames verdedigen hun WK-titel.

In aanloop naar het WK waren er twee observatiewedstrijden voor de ponyspannen; het NK in Hellendoorn en de samengestelde wedstrijd in Wierden afgelopen weekend. Bondscoach Ad Aarts heeft bij het vaststellen van zijn selectie niet alleen de uitslagen meegewogen, maar ook gelet op de fitheid van de pony’s en rijders. “Paardenwelzijn is belangrijk. Bij beide observatiewedstrijden heeft de dierenarts bloed afgenomen bij de pony’s, want de bloedwaarden geven inzicht in hun gezondheidstoestand. We willen ze optimaal fit aan de start hebben en hebben deze resultaten daarom meegewogen.” Verder heeft Aarts gelet op de wijze van rijden van de rijders. “We willen een mooi beeld zien met een fijne rijstijl. In de tweede week van augustus hebben we een training op de planning, dan kunnen we nog de puntjes op de ‘i’ zetten. Ik denk dat we een heel sterk team hebben met ervaren rijders. Ik heb er een goed gevoel bij!”

Titelverdediging

In de landenwedstrijd verdedigt het team van Ad Aarts dit jaar het WK-goud uit 2021. Het Nederlandse team bestaat uit twee menners per rubriek, dus zes in totaal. Voor het teamresultaat telt steeds het resultaat van de beste enkelspanrijder, beste tweespanrijder en de beste vierspanrijder per onderdeel. Voor Nederland komen er ook nog zes individuele rijders aan de start. Op een later moment bepaalt de bondscoach welke menners deel uitmaken van het landenteam.

Nederlandse deelnemers

Deelnemers enkelspan pony’s:
Anniek Schuiling (Herveld)
Milou Huisman (Putten)
Brent Janssen (Swolgen)
Klaas van der Sande (Schipluiden)
Marije Willemsen (Raalte) – reserve

Deelnemers tweespan pony’s:
Melanie van de Bunt (Lunteren)
Rodinde Rutjens (Weert)
Cas Hendriks (Zeeland)
Anneke Cremers (Windraak)
Sietske Flobbe (Appelscha) – reserve

Deelnemers vierspan pony’s:
Marijke Hammink (Bornerbroek) (Foto)
Jan de Boer (Terwolde)
Dianne Legemaat (Overberg)
Hendrik-Jan Beekhuiszen (Zeewolde)
Joey van der Ham (Noordwijk) – reserve

Klik hier voor meer informatie over het WK Ponymennen in Oirschot

Bron: KNHS


Rodinde Rutjens verdedigt dit jaar haar gouden WK medaille
Foto: Melanie Guillamot